Brazilské jazýčky

Brazilské jazýčky

1 dávka                                                                               2 dávky

20 dkg hladké mouky                                                        40 dkg hladké mouky

7 dkg cukru                                                                          14 dkg cukru

12 dkg másla                                                                        24 dkg másla         

1 žloutek                                                                                 2 žloutky

8 dkg mletých ořechů                                         16 dkg mletých ořechů

citronová kůra, vanilka                                          citronová kůra, vanilka

                                          

Spojí se v těsto, když je moc suché, lze zvlhčit mlékem. Vykrajují se tvary, v mírné troubě upečou a pak se spojují výraznou marmeládou, nejlépe rybízovou. Na závěr se potřou žloutkovou polevou.

Poleva: 10 dkg cukr moučka, 1 žloutek, citr. šťáva (asi z půlky většího citronu), třít do husta a natřít na slepené tvary. Poleva stačí na 2 dávky jazýčků.

Poznámky: Citronovou kůru nedávám. Když upeču, nožem jednotlivé jazýčky na plechu nožem postrčím, lépe se pak po chvíli (po mírném vychladnutí) sundávají. Polevu třu tak dlouho, až je vidět cestičku za vařečkou – když moc řídké, stéká. Poleva poměrně brzy zasychá, je třeba pracovat hned.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *