Biskupský chlebíček

4 vejce

28 dkg cukr moučka

6 dkg mandle nebo ořechy

15 dkg rozinky

15 dkg kandované ovoce

15 dkg čokoláda

30 dkg polohrubá mouka

¼ prášek do pečiva

Celá vejce se do husta utřou s cukrem, přidají se na drobno nakrájené sušené plody a čokoláda, na konec se přidá mouka s práškem, popř. i citronová kůra a vanilkový cukr. Na pomoučeném vále se po částech vyvaluje těsto, přenáší na plech (pečící papír nebo vymazat, vysypat), tam se na sebe napojuje a tvoří se dvě dlouhé šišky. Po upečení a vychladnutí se krájí na proužky. Je možno také nedělat šišky, ale upéci na plocho a pak krájet kostičky. Někdo ještě před pečením pomazává vejcem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *